Politica de confidentialitate

POLITICA PRIVIND CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

  1. PREAMBUL

ARTSANI se aangajeaza sa asigure sigurata datelor dumnvoastra. Vom folosi datele dumneavoastra personale in conformitate cu toata legislatia si reglementarile in vigoare , inclusive Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Va rugam sa consultati prezentul document pentru ca acesta explica Politica Artsani cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

  1. INFORMATII GENERALE

ARTSANI este societate comerciala romana, inregistrata potrivit legislatiei romane in vigoare , avand sediul in Loc. Ploiesti, Str. Ghe Doja, nr.236, Jud. Prahova, Cod Fiscal R 14528066, inregistrata R.C. de pe langa Tribunalul Prahova sub nr.J29/328/2002, tel.14528066, e-mail: suportclientionline@artsani.ro.

Prin accesarea site-ului Artsani vom plasa si cookies pe dispozitivul dumneavoastra, de aceea va rugam sa consultati si Politica cookies disponibila aici.

  1. SCOPUL PRELUCRARII DATELOR

Scopul principal al prelucrarii datelor il reprezinta Rezervarea si Comercializarea de produse online, respectiv:

 

Sa va permitem crearea unui cont in in platforma noastra web

 

In urma crearii unui cont datele dvs vor fi salvate in baza de date Artsani. Contul va fi create doar la solicitarea si baza consimtamantului dvs.

Sa va permitem lansarea unei comenzi

In scopul derularii contractelor si procesarii solicitarii dvs, datele dvs vor fi utilizate doar in acest scop. Datele vor fi pastrate conform legislatiei fiscale in vigoare si, daca este cazul, pentru protejarea datelor operatorului

Sa comunicam cu dvs despre dreprturile de care beneficiati la achizitia unui produs(ex. retragere, garantie etc.) sau a unui serviciu ( ex descarcare, transport, etc.)

Contract- avem nevoie de aceste informatii pentru a permite desfasurarea contractului prin indeplinirea obligatiilor ( ex efectuarea platii, acordare garantie, retur etc). In unele cazuri s-ar putea sa fie nevoie de consimtamantul dvs.

 Să emitem factura fiscala aferenta comenzilor online

indeplinirea obligatiei legale in ceea ce priveste emiterea facturii pentru contractele incheiate la distanta si contract

Pentru a va proteja impotriva tranzactiilor frauduloase , a preveni si detecta activitatea infractionala si efectuarea controalelor de securitate

Interese legitime – avem nevoie sa folosim informațiile dumneavoastră personale pentru a vă proteja împotriva activităţilor ilegale. În unele cazuri, am putea avea, de asemenea, obligaţia legală de a dezvălui informatiile personale (de exemplu, catre organismele de aplicare a legii).

Pentru a comunica cu dumneavoastra. Spre exemplu, vom folosi datele dvs pentru a va raspunde solicitarilor/intrebarilor pe care ni le adresati

Interese legitime- folosim informațiile personale pentru a vă ține la curent cu informații despre serviciile noastre. In unele cazuri, este posibil sa existe o obligație legala de a va folosi informațiile personale cu scopul de a va raspunde solicitărilor.

 

Sa va raspundem la orice solicitare/pretentie/reclamatie efectuata impotriva Artsani

Interese legitime- vom folosi datele dvs cu caracter personal pentru a dezbate orice pretentie/reclamatie facuta impotriva noastra. In unele cazuri este posibil sa indeplinim o obligatie legala de transferare a datelor dvs ( spre ex la solicitarea unei autoritati publice competente)

Date de trafic

Interes legitim- anumite date de trafic ( ex adrese IPsau alti identificatory ai dispozitivelor de pe care accesati Magazinul online Artsani) pot fi, in anumite circumstante date cu caracter personal si le vom trata ca atare.

Politica cookies

Interes legitim, Contract- pentru a imbunatati experienta de navigare online, folosim cookie-uri care faciliteaza folosirea site-ului. Va rugam sa consultati Politica Cookies.

 

  1. INFORMATIILE COLECTATE

 

Cand plasati o comanda sau creati un cont, va vom solicita mai multe informatii, inclusiv:

 

-          Numele si prenumele dumneavoastra

-          Adresa postala/de domiciliu/de livrare

-          Numar de telefon

-          Adresa de e-mail

-          Cont bancar si detalii plata

Solicitam aceste informatii pentru:

-          Efectuarea recenziilor despre produse

-          Pentru a va ghida in intelegerea ofertei ( mai ales daca ati solicitat produse personalizate) si utilizarea serviciilor Artsani

-          In cadrul folosirii de catre dumneavoastra a serviciilor de suport si asistenta , inclusive prin telefon, mesaje etc.

Nu trebuie sa ne datipermisiunea pentru a utiliza site-ul nostrum dar, daca ne-ati acordat-o pentru anumite situatii , o puteti retrage :

-          Din contul de client

-          Cerere scrisa depusa la Secretariat Artsani la seiul social Artsani din Loc. Ploiesti, str. Ghe. Doja , nr.236, Jud. Prahova sau la adresa de e-mail suportclientionline@artsani.ro.

 

 

  1. PERIOADA PASTRARII INFORMATIILOR

Perioada pastrarii informatiilor este determinate de mai multe criterii cum ar fi scopul folosirii, riscul potential de orice utilizare, sensibilitatea informatiilor, dezvaluire neautorizata , cantitatea informatiilor etc. In toate cazurile , informatiile vor fi pastrate atat timp cat solicita prevederile legale si pentru scopul pentru care sunt solicitate.

  1. CATEGORII DE DESTINATARI AI DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Putem transmite datele dumneavoastra catre terte parti in urmatoarele situatii

-          Transmitere catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale. Putem transmite informaţii personale către agenţii şi organisme (inclusiv poliţia şi alte organisme de aplicare a legii), în scopul prevenirii şi detectării fraudelor (inclusiv tranzacţii frauduloase) şi activitatea infracţională. Aceste agenţii pot verifica informaţiile pe care le oferim noi prin compararea cu bazele de date publice şi private şi pot ţine o evidenţă a unor astfel de controale pentru a le utiliza în cadrul controalelor de securitate viitoare. Putem dezvălui, de asemenea, informaţii cu caracter personal poliţiei şi altor organisme de aplicare a legii în legătură cu prevenirea şi depistarea infracţiunilor.

-          Transmiterea datelor in scopul procesarii comenzilor. Putem transmite datele dumneavoastra colaboratorilor in scopul pinalizarii/livrarii comenzilor. In acest sens, datele dumneavoastra vor fi transmise firmelor de curierat

-          In cazul platii cu card bancar, Artsani transmite procesatorului de plati doar date cu privire la comanda dumneavoastra ( nu procesam date cu privire la cardul bancar).

 

  1. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA IN CALITATE DE PERSOANA VIZATA

In special după intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor începând cu 25.05.2018, vă stau la dispoziție următoarele drepturi, în cazul în care premisele enunțate în lege sunt îndeplinite:

 

Regulamentul general privind protecția datelor (începând din 25.05.2018)

Dreptul de acces la datele dvs. cu caracter personal

Art. 15

Dreptul la rectificare

Art. 16

Dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat“)

Art. 17

Dreptul la restricționarea prelucrării

Art. 1818

Dreptul la opoziție

Art. 21

Dreptul la portabilitatea datelor

Art. 20

Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere

Art. 77

Dreptul de revocare a consimțământului în orice moment, fără însă a afecta legalitatea prelucrării desfășurate anterior

Art. 7 alin. 3

Pentru a vă exercita drepturile de mai sus, vă rugăm să ne contactati contactați adresa sediului social Artsani sau să trimiteți un e-mail la adresa: contact@artsani.ro.

Exercitarea drepturilor dumneavoastră este gratuită. Orice solicitare a dumneavoastră va fi tratată în termen de cel mult o lună de la primirea acesteia.

  1. LEGISLATIE

Pentru mai multe informatii, puteti accesa urmatoarea legislatie specifica:

- Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) (accesibil la Regulamentul_nr_679_2016 ).

- Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date

-  Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice

-Clauzele contractuale standard (CCS) la linkul:https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_en

         9. PROTEJAREA DATELOR

Artsani ia toate masurile pentru asigurarea securitatii datelor dumneavoastra. Cu toate acestea, va rugam sa aveti in vedere ca transmiterea datelor prin internet nu poate fi securizata in totalitate astfel incat este necesar sa va protejati impotriva accesului neautorizat la parola si dispozitivul dumneavoastra. Asigurati-va ca va deconectati si inchideti browser-ul de internet cand ati terminat sesiunea.

Aceasta notificare este cea mai recenta versiune de pe site-ul nostru web.