null

Panourile OSB - Soluția ideală pentru construcții și renovări

Panourile OSB - Soluția ideală pentru construcții și renovări

Cand vine vorba de constructia sau renovarea casei, lemnul este intotdeauna o alegere populara.
Frumusetea naturala si rezistenta lemnului masiv sunt apreciate de toti. Dar, cu toate acestea, exista si alte optiuni din lemn care sunt la fel de bune, daca nu chiar mai bune decat lemnul masiv, in functie de tipul lucrarilor pe care urmeaza sa le faceti.

                         panou SIP OSB


Artsani comercializeaza o varietate de produse din OSB, care sunt ideale pentru constructia sau renovarea casei tale. OSB-ul este o alegere tot mai populara, oferind o alternativa mai ieftina si mai durabila decat lemnul masiv.
Panourile OSB sunt un material lemnos compus din bucati de lemn si adezivi, care poate fi utilizat pentru o varietate de proiecte de constructie sau renovare. Acestea sunt ideale pentru utilizarea in pereți, pardoseli, acoperișuri, scări, împrejmuiri, elemente de mobilier, elemente decorative in spații interioare, cadre pentru mobilier tapițat, panouri de usi, placari si compartimentari.
OSB-ul este utilizat si în industria mobilierului, cum ar fi în fabricarea de mese și dulapuri, deoarece este mai ieftin decât lemnul solid și poate fi tăiat și finisat în diverse forme. Este o alegere bună pentru podele, deoarece este mai rezistent la umiditate decât multe alte tipuri de materiale de podea.
Unul dintre avantajele principale ale OSB-ului este capacitatea sa de a rezista la conditii de umiditate. OSB-ul este de asemenea, foarte precis si stabil din punct de vedere dimensional, ceea ce il face usor de utilizat pentru proiecte de constructie sau renovare. Este, de asemenea, foarte rezistent la impact si usor de prelucrat cu scule obisnuite de prelucrare a lemnului.
Caracteristicile panourilor OSB includ o capacitate portantă și rigiditate mare în scopuri de construcții, exactitate și stabilitate dimensională ridicată, flexibilitate și rezistență superioară la impact si prelucrare usoara cu scule obisnuite de prelucrare a lemnului. Un alt avantaj important al OSB-ului care merita mentionat, ar fi acela ca este un material ecologic, deoarece este fabricat din fibră de lemn reciclată și poate fi, de asemenea, reciclat după utilizare.
Deși este mai puțin estetic decât lemnul solid, acesta poate fi vopsit sau finisat pentru a se potrivi cu designul interior al unei case sau al unei încăperi.
Dacă dorești să utilizezi OSB-ul în viitoare construcții sau amanajări, trebuie să știi că plăcile OSB, sunt de diferite dimensiuni, grosimi dar și clase în funcție de rezistență și durabilitate.
Chiar daca cele mai utilizate plăci din OSB sunt cele din clasa a 3-a, trebuie să ții cont de clasele acestuia înainte de a achiziționa produsul.
Clasa 2 - aceste plăci sunt utilizate doar în medii uscate
Clasa 3 - aceste plăci sunt utilizate atît la interior cât și la exterior
Clasa 4 - plăci cu rezistență ridicată, utilizate în medii umede, ajung la grosimi de până la 40 mm

OSB-ul este o opțiune populară în construcții datorită avantajelor sale față de alte materiale. Casele construite cu plăci OSB sunt mai ușoare și mai rezistente la cutremur, iar pereții despărțitori asigură o bună izolație termică și fonică. Aceste plăci pot fi utilizate pentru diverse scopuri, cum ar fi pardoseli, tavane, pereți despărțitori și pereți interiori, sau chiar la acoperiș. Instalarea lor este relativ simplă, ceea ce permite lucrul să progreseze mai rapid față de metodele clasice.
Este important să se țină cont că rezistența plăcilor este mai mare în direcția straturilor exterioare de așchii. Rezistența cea mai mare este pe lungimea plăcii, ceea ce este important de ținut cont în proiectarea și construcția proiectului.
Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele OSB-ului este ca acesta nu are aceeasi frumusete naturala ca lemnul masiv. De asemenea, poate fi mai sensibil la uzura si la fluctuatiile de temperatura decat lemnul masiv.
Va invitam asadar, sa vizitati site-ul Artsani pentru a alege panourile din OSB, dorite!

16.10.2023 Postat de Artsani

Postări Recente

Nu ratați ofertele