null

Încălzirea electrică în pardoseală, o alternativă.

Încălzirea electrică în pardoseală, o alternativă.

Încălzirea electrică în pardoseală este o variantă demnă de luat în calcul atunci când construim sau renovăm apartamentul sau casa. 

Încălzirea electrică în pardoseală se realizează cu ajutorul covoarelor electrice, care se găsesc în comerț cu diferite dimensiuni și puteri.

Se poate folosi ca sistem de încălzire de bază sau pentru completarea sistemului standard de încălzire, sporind astfel confortul termic în încăperile unde acesta este montat.

Încalzirea prin pardoseală se poate realiza în trei moduri:

  • încălzire cu agent termic lichid
  • încălzire electrică
  • încălzire cu aer cald

Încălzirea cu agent termic lichid - este eficientă din punct de vedere al costurilor, seamănă cu un sistem de încălzire cu aer cald, însa în locul aerului cald, agentul termic este lichid. Apa este încălzită la temperaturi mai mici decât apa care este folosită în alte sisteme convenționale.

Încălzirea electrică - recomandată pentru locuințele în care energia electrică are un cost diferit pe timpul zilei sau nopții sau unde sunt montate panouri solare de producere a energiei. Este ideală pentru locuințele cu suprafețe mai mici.

Se montează repede, spre deosebire de încălzirea electrică cu apă, care necesita mai mult efort. Încalzirea electrică are un preț mai mic, o instalare mai accesibilă și este mult mai la îndemână în spațiile care se află în timpul renovărilor.

Încălzirea cu aer cald - aerul cald se pompează într-o rețea de conducte instalate sub pardoseală. Este recomandată spațiilor industriale mari, nefiind atât de des întâlnită în spații rezidențiale.

incalzire-electrica-in-pardoseala-3.jpg

Fiecare sistem de încălzire ales, depinde în primul rând de materialul pardoselii. Pentru o încălzire eficientă și pentru o capacitate mai bună de păstrare a căldurii, sunt recomandate pardoseli din plăci ceramice, piatră naturală sau marmură/mozaic.

Nu se recomandă montarea unui sistem de încălzire în care pardoseala este acoperită cu o mochetă sau un covor deoarece materialul poate izola complet pardoseala iar încălzirea devine greoaie și va fi nevoie de o temperatură mai mare a agentului termic spre deosebire de o pardoseală neacoperită.

Ca și avantaj, încălzirea în pardoseală oferă un confort sporit și este în măsură să păstreze o temperatură optimă în toată încăperea, spre deosebire de sistemele de încălzire care se bazează pe calorifere/radiatoare.

În funcție de alegere, Artsani vă pune la dispoziție atât materialele necesare realizării dar și consilierea și după caz, proiectul de realizare.

Pentru detalii despre aceste sisteme de încălzire, vă invităm să discutați cu specialiștii noștri. Consilierea este GRATUITĂ.

16.10.2023 Postat de Artsani

Postări Recente

Nu ratați ofertele