null

Deții un aparat de aer condiționat? Trebuie să citești!

Deții un aparat de aer condiționat? Trebuie să citești!

Cum curățăm și igienizăm corect aparatul de aer condiționat

Din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, aparatul de aer condiționat a început să fie un produs nelipsit din cât mai multe spații locuite.

Indiferent de marcă sau de prețul plătit pentru aparatul de aer condiționat, trebuie să știm că după primul sezon de utilizare, trebuie să acordăm o atenție sporită igienizării aparatului.

După fiecare utilizare, în interiorul aparatelor apare condensul, ceea ce atrage în timp apariția bacteriilor și ulterior a mucegaiului.

Pentru a evita apariția afecțiunilor respiratorii dar și pentru ca aparatul de aer condiționat să emită în încăpere un aer proaspăt și sănătos, trebuie să știm cum să procedăm pentru o curățare eficientă iar dacă nu ne pricepem sau nu avem timp, putem apela la specialiștii în domeniu.

 Când trebuie să curățăm și să igienizăm aparatul de aer condiționat? 

  • de îndată ce simțim un miros neplăcut;
  • în fiecare primăvară (la începutul sezonului cald) și toamnă(la terminarea sezonului cald);
  • de aproximativ 4-6 ori/an.

Pentru o curățare eficientă trebuie să folosești produse de calitate. De calitatea produselor folosite depinde rezultatul obținut.

Costurile produselor nu sunt deloc mari, la Artsani poți găsi o serie de produse de calitate, testate și recomandate și de specialiștii în domeniu.

 Pentru curățarea filtrelor și a aparatului de aer condiționat poți utiliza: 

  • Spray-uri de curățare;
  • Soluții gata preparate cu conținut de ioni de argint;
  • Detergent igienizant concentrat.

 Pentru curățarea traseului de evacuare a condensului  poți utiliza tablete de curățare. Trebuie doar să plasezi tableta în tăvița de acumulare condens, și în contact cu lichidul, tableta se dizolvă rezultând o soluție chimică ce va desfunda și curăța traseul respectiv.

Acum că ai aflat ce trebuie să faci pentru sănătatea ta, 

16.10.2023 Postat de Artsani

Postări Recente

Nu ratați ofertele